Husein Rošić, premijer USK našao se zadnjih dana u situaciji sličnoj onima u kakvima su bili brojni njegovi prethodnici na ovoj funkciji.

Piše: BISCANI.NET

Od svud stižu kritike na račun rada Vlade, nečesto posve neopravdane ali rezultat rada ovdje nikad nije bio kriterij. Aktuelni premijer svjestan je da, zbog odnosa snaga u Skupštini USK-a  nema sigurne većine i da će morati pristati na rekonstrukciju svog tima.

Inače, Husein Rošić je 15. po redu premijer u USK-u od 1994. godine. Sastava Vlade bilo je više, jer rekonstrukcija Vlade bila je i ostaje omiljen sport krajiških političara. Tako prolaze mandati u bavljenju Vladom a ne problemom. Funkcioneri se mijenjaju problemi ostaju, rekao je u svoje vrijeme Šemsudin Dedić, kad je bio premijer, sad federalni ministar i predsjednik KO SDA USK.

Dedić će ovaj put morati izdogovarati rekonstrukciju Rošićevog tima, kako bi osigurao podršku u Skupštini. Mnogo je špekulacija ko ostaje bez ministarske fotelje iz ovog sastava. Uz to špekuliše se i o promjenama u fotelji predsjedavajućeg Skupštine jer kadrovi iz SDA Cazin zauzimaju glavne funkcije u Vladi i Skupštini pa bi  jedno od tog morali ustupiti nekoj od partnerskih stranaka, saznaje BISCANI.NET

Još uvijek se čekaju potvrde centrala SDP i DF da su saglasni sa ulaskom u vlast na kantonalnom nivou, a čeka se i odluka Predsjedništva SDA kako će sankcionisati neuspjeh na lokalnim izborima.

/biscani.net