Zajedničkim prijemom predstavnika gradske i kantonalne vlasti, te polaganjem cvijeća na gradskom mezarju Humci i mezar dr. Irfana Ljubijankića, ministra vanjskih poslova u Vladi R BiH, čelni Organizacije RVI Bihać obilježili su danas Dana RVI grada Bihaća. Bihaćkom gradonačelniku Emdžadu Galijaševiću i kantonalnom premijeru Izudinu Saračeviću, Džafer Alibegović, predsjednik ORVI Bihaća razgovarao je o aktivnostim koje ovo boračko udruženje realizira tokom kalendarske godine, sa posebnim akcentom na pomoć i podršku ratnim vojnim invalidima u stambenom zbrinjavanju.

“ Od svog osnivanja 1993.godine ORVI Bihać realiziralo je veliki broj projekata koji su poboljšali status RVI i mi danas možemo istaći da vodimo brigu za 1.427 pripadnika RVI koji čine 35 posto ukupne populacije RVI u USK-a. Hvala svima na podršci , a među njima i gradskoj upravi Bihaća i gradonačelniku Galijaševiću koji pomažu rad naše organizacije “-kazao je Alibegović.

Kako je istakao gradonačelnik Galijašević, ORVI Bihać jedna je od najbolje organiziranih boračkih organizacija na području grada a rezultati koji su vidljivi i 23 godine nakon osnivanja ovog udruženja , pokazuju da je ova boračka populacija kroz svoju organizaciju riješila veliki broj otvorenih pitanja i problema.

“ Grad Bihać podržave sve boračke organizacije, a među njima i ORVI Bihać, kao jednu od najbolje organiziranih udruženja i zaista sve čestitke rukovodstvu ove organizacije. Mi u gradskoj upravi planiramo i ove godine 10.000 Km za rad ORVI Bihać i planiramo izdvojiti još 20.000 KM za stambeni fond kojeg ORVI Bihać ima i uspješno realizira i na taj način rješavaju stambeni problem bihaćkih RVI “- kazao je gradonačelnik Galijašević.