Otvoren 15. Međunarodni ekološki sajam EKOBIS 2017

Biscani.net
U kompleksu sportske dvorane Luke u Bihaću danas je otvoren 15. Međunarodni ekološki sajam "EKOBIS 2017”. Ovogodišnji EKOBIS svečano je otvorio Šemsudin Dedić, ministar poljoprivrede,vodoprivrede i šumarstva u Vladi F BiH u prisustvu Huseina Rošića, premijera USK-a, Davora Župe predsjedavajućeg GV Bihać, Seada Delića, direktora Agencije za vodni sliv rijeke Save i Nihada Šušnjara, generalnog sekretara Privredne komore USK-a.

Na preko 5.000 unutrašnjeg i vanjskog izložbenog prostora na 128 štandova predstavlja se više 250 izlagača, a u saradnji sa Obrtničkom komorom USK-a obezbijeđen je i prostor za krajiške obrtnike. Prema riječima Šemsudina Dedića, ministra poljoprivrede,vodoprivrede i šumarstva u Vladi F BiH, ovogodišnji sajam tematski je posvećen vodi, te je obezbijeđen i specijalni izložbeni prostor za 16 proizvođača vode iz Bosne i Hercegovine.

Pored federalnog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Agencije za vodno područje sliva Save,Vlade Unsko-sanskog kantona sajam EKOBIS podržao je i Grad Bihać koji, kako kaže Davor Župa, predsjedavajući GV Bihać, u sajmu vidi dodatnu razvojnu šansu Bihaća kao administrativnog središta USK-a.

„Sretni smo što sajam iz godine u godinu okuplja sve veći broj izlagača, ali i posjetitelja i okupljanje 250 izlagača za nas u gradu Bihaću može biti samo dodatna razvojna šansa, ali i mjesto gdje ćemo ukazati da naše prirodne ljepote i okoliš koje moramo čuvati i racionalno i planski iskorištavati potencijale koje imamo “- kazao je predsjedavajući Župa.

Otvoren 15. Međunarodni ekološki sajam EKOBIS 2017

Posted by Biscani.net on jueves, 14 de septiembre de 2017

Nakon zajedničkog obilaska sajma, današnjime programom predviđena je Međunarodna konferencija o regionalnoj saradnji, poslovni forum gradova prijatelja grada Bihaća, te panel Voda – unapređenje vodosnabdijevanja, tretmana i odvodnje otpadnih voda. Sajam će trajati do subote i završava sa Eko-kvizom.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...