Na gradskom trgu u Bihaću svečanim podizanjem festivalske zastave i uručivanjem ključeva grada umjetnicima, sinoć je počeo jubilarni 18. Festival scenskih umjetnosti “Bihaćko ljeto”.Festival je otvorio Ermin Zulić, sekretar organa uprave , uručivši festivalsku zastavu i ključeve grada Bihaća Mujagi Dediću, direktoru Kulturnog centra u Bihaću.

– Bihać je kulturno središte našeg kantona, a najbolja potvrda našeg kulturnog stvaralaštva, pored velikog broja umjetnika i muzičara, jeste i Festival scenskih umjetnosti koje slavi osamnaest  godina postojanja. Želim svim glumcima i posjetiteljima da uživaju u čarima pozorišta narednih petnaest dana i na taj način pošalju još jednu lijepu razglednicu našeg grada širom BiH i susjednih zemalja. Hvala svima koji su od samih početaka ovog Festivala bili dio jednog jedinstvenog projekta u našoj zemlji koji iz Bihaća šalje poruku da umjetnost ne poznaje granice“ – kazao je Ermin Zulić, sekretar organa uprave.

Svečano otvoraranje festivala uveličale su livanjske mažoretkinje, Gradski puhački orkestar, Plesni klub Virus, Triko Cirkus Teatar , glumci Teatra mladih iz Bihaća i nezaobilazni Raif Ferhatović u ulozi samuraja.Poseban pečat ovogodišnjem otvaranju Festivala dao je koncert bihaćke grupe Camino Verde koja je proslavila 25.godina postojanja.Od 9. do 22.jula Bišćani će imati priliku vidjeti deset predstava za odrasle, dvije dječije predstave, dvije izložbe i dva muzička koncerta.