Dakle, vi ste na Fejsbuku i nepoznati muškarac, ili nepoznata žena ti je poslala zahtjev za prijateljstvo. Vi ga ne poznajete, ali profilna slika je nekako slatka, i taj argument presuđuje u odluci da ga/je prihvatite kao prijatelja.

Ova strašna vijest o opasnostima koje nosi Fejsbuk postala je raširena i važna poruka za sve roditelje, kako bi postali svjesni potencijalne opasnosti društvenih medija.

Vaša djevojčica ima svoj ​​prvi dan škole, logično je da ste presrećni, jer izgleda tako slatko sa svojom školskom torbom. Prosto ste morali da je fotografišete i njenu sliku objavite na svom FB profilu, pokazujući je svim prijateljima i rodbini.

Vi ste tako uzbuđeni i ispod slike na kojoj će vjerovatno biti vidljiva i zgrada škole, pišete i:

“Ne mogu da vjerujem koliko je porasla moja “(ovdje vjerovatno navodite kćerkino ime)”. Vrijeme je proletjelo. Ponosna mama / tata. ”

U međuvremenu, nepoznata osoba, koju ste dodali za prijatelja prije nekoliko dana, sliku vaše ćerke već je preuzeo i podijelio sa stotinama odraslih muškaraca širom svijeta s natpisom:

“Djevojčica, 7 godina, plava kosa, zelene oči, 5.000€”.

Ne samo da smo sliku svoje preslatke djevojčice ustupili trgovcu, on sada ima i njeno ime i tačnu lokaciju njene škole.

Nakon nekoliko sati, vi ste jako uzbuđeni jer trebate da pokupite svoju kćerku posle škole, ali nje nigdje nema.

Nemate pojma da je vaše dijete, već prodato 43-godišnjem pedofilu, i da je sada na putu ka stranoj zemlji, s vrećom na glavi, zbunjena, prestrašen i plače jer je oteta od strane čovjeka kojeg nikad dosad nije vidjela. Ona nema pojma gde su joj roditelji, gde se nalazi, ili šta će se dogoditi s njom.

Vi želite da je pokupite nakon škole, ali nje nigdje nema i više nikada je nećete vidjeti!

Prestanite sa dodavanjem stranaca za Fejsbuk prijatelje!

I zaustavite objavljivanje podataka iz ličnog života!

Ovo je zastrašujući podsjetnik kako bi zaštitili vašu privatnost i informisati djecu o opasnosti od stranaca na Internetu.

Valja napomenuti da je većina djece oteta i zlostavljana od strane rodbine, zatim porodičnih poznanika, a najmanji broj otmica organizuju potpuni stranci.

Međutim, postoji sve veći broj ljudi koji lične podatke svoje djece dijele na Internetu, a pritom nisu svjesni da to može doći do pogrešnih ljudi.

Podijelite ovu poruku sa svojom porodicom i prijateljima!

izvor: storyfox.de

Izvor: likemag.com