Labudovi su poznati po tome da postaju veoma bijesni kada ih neko napadne ili provocira, što je potpuno suprotno od njihove gracioznosti i ljepote na koju smo navikli. Ipak, jedan čovjek je odlučio razbiti predrasude o tome kako se labudovi ponašaju ukoliko im priđete dok su povrijeđeni i slično.

Upoznajte Richarda Weise koji je inače voditelj TV showa ‘Born To Explore’ a u kojem prikazuje avanture iz svijeta divljine i upoznavanje novih ljudi. Ova posebna priča je snimljena i prikazivana u aprilu 2016. godine.

Dok je snimao jato labudova u Dorsetu u Velikoj Britaniji, jedan od labudova je imao ranjena krila te se prema njemu moralo postupati oprezno i pažljivo.

Iako je morao koristiti lijekove i Richardov zagrljaj mu je dobro došao u liječenju.Svoju zahvalnosti prema ovom pažljivom čovjeku je iskazao tako što mu je uzvratio pravim zagrljajem oko vrata što možete vidjeti na fotografijama.

I nakon mnogo godina, labud je prepoznao Richarda, budući da su se kroz njegovu nevolju povezali i stvorili jako prijateljstvo za čitav život.

(virealno.com)