Ozvaničen početak projekta „Rana pomoć“ za djecu Udruženja Radosti druženja

mojusk.ba
U prostorijama Udruženja Radosti druženja je ozvaničen početak pilot projekta pod nazivom „Rana pomoć“. Riječ je o projektu koji za cilj ima poboljšanje jednakih mogućnosti za svako dijete, od rođenja do polaska u školu. Prema riječima Mirsade Hodžić, predsjednice Udruženja Radosti druženja zadatak projekta je pružanje stručne pomoći roditeljima djece sa razvojnim poteškoćama za usmjerenu prevenciju u sprečavanju nastanka patoloških promjena ili stanja.

Početku realizacije projekta prisustvovali su i bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić, kantonalni ministar zdravstva Hazim Kapić i poslanik u Parlamentu F BiH Azra Hadžić- Bećirspahić.

„Grad Bihać u proteklom periodu podržavao je rad udruženja Radosti druženja i danas sam istakao našu podršku u budućem radu, ali i podršku bihaćkih privrednih subjekata jer ovdje je zaista jedna lijepa priča o o ljudima koji istinski i sa puno ljubavi i pažnje pomažu djeci sa posebnim potrebama“ – kazao je gradonačelnik Fazlić.

Autor projekta je Enisa Ćurtović, a isti se realizira u saradnji sa Udruženjem Lebenhilfe uz dvogodišnju novčanu pomoć Udruženja Akcija čovjek iz Njemačke.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...