Ova slika je jedna od najtragičnijih stvari koje ste ikada vidjeli. Pas kojeg je vlasnik napustio, gleda u zid i ukočen je od straha.

Pas Cash je odbijao da se pomjeri. Ležala je u svom urinu u azilu i nije ništa jela ako neko gleda u nju. Svaki put kada neko zatvori vrata, ona bi skočila od straha.

Izgubila je svo povjerenje u ljude.

Tammy Graves je osnovala The Haley Graves fondaciju. Upoznala je Cash kada je bila u posjeti jednom od svojih azila.

Pas je ležao, gledao u zid i tresao se. Ona je bila prestravljena.

Tammy je bila bijesna. Nažalost, ovo nije bio prvi put da vidi psa koji je bio zlostavljan. Ali bilo je nešto u vezi sa Cash što ju je navelo da odmah reaguje.

Napisala je objavu na Facebooku:“Ovo se desi kada ljudi ostave životinje u azilima. Ovaj pas se probudio sretan jučer u toplom krevetu ili na fotelji, čekala je doručak, uskočila u auto i nadala se da ide u park, ili u najgorem slučaju kod veterinara.

Umjesto toga, završila je na mjestu sa 275 drugih pasa, koji laju i žele da izađu napolje. Životinje prolaze kroz azil i nikada se ne vraćaju. Nije znala šta će se desiti s njom. Znala je samo da nije tražila da bude tu. Nije tražila da bude data neodgovornom vlasniku.”

“Ona danas leži ukočena, u strahu, u svom vlatitom urinu. Boji se da se pomjeri, da ostvari kontakt očima,” dodala je.

Tammy je također postavila sliku Cash koja leži pored zida.

Znala je da je ne može samo ostaviti u azilu. Nekoliko dana kasnije, vratila se da pokupi Cash. Također joj je dala i novo ime: June.

Ukoro je bilo jasno da je June potpuno izgubila svu vjeru u ljude. Kada je dobila priliku da napusti azil, postala je novi pas. Bila je neizmjerno zahvalna Tammy. Ali još uvijek je ispred nje bio dug put.June je bila bolesna od toga što je tako dugo bila nezbrinuta. Trebala je puno terapije prije nego što bi je mogla usvojiti nova obitelj. U međuvremenu mogla je živjeti u udomiteljskoj kući.

June je polako ali sigurno počela da se oporavlja. Počela je oprezno da ide kod svog udomitelja na maženje.

Srećom, ovaj pas je imao srećan kraj. Ne dugo poslije svega toga, bila je zdrava i spremna da je nova porodica usvoji.

Nažalost, nemaju svi psi tu sreću. Mnogi psi koji su ostavljeni u azilu nikada ne pronađu svoj novi dom. Ako ne pronađu novu obitelj, uspavaju ih.Zbog ovoga je važno da nikada ne nabavljate psa, ako se ne možete brinuti o njemu.

Ove životinje zaslužuju da imaju siguran dom pun ljubavi. Podijelite ovaj članak ako se slažete s tim.