Ovim putem želio bih se zahvaliti ministru Zdravstva USK Dženisu Šabuliću koji je ispravno reagovao i pomogao jednoj porodici demobilisanog borca, jer mom djetetu život bukvalno ovisi od lijeka kojeg nije moguće dobiti u BiH.

Ona boluje od Vilsonove bolesti, uzima 3 tablete dnevno i te 3 su 390 maraka, a mora ih piti svaki dan, doživotno.

Hvala ministarstvu i Zavodu zdravstvenog osiguranja na pruženoj novčanoj pomoći, koji su obezbjedili sredstva za lijek za naredne dane i mjesece.

Lijek, koji se zove Trientin, kod nas ne postoji te ga moramo kupovati u inostranstvu. Ali se nadamo da će ministar Šabulić izboriti se i za to da se ovaj lijek nađe na listi lijekova dostupnih i u našoj državi.

Nisam sebičan da samo zbog svog djeteta to želim, mada mi je moje dijete čitav svijet, ali ako se Trientin uvrsti na našu listu lijekova to bi sutra moglo spasiti život bilo čijem djetetu u slučaju da, ne daj bože, oboli od ove bolesti.

Rješiti ovaj problem možda nekome izgleda kao sitnica, ali ako se njegovim rješavanjem spasi jedan život, onda je sigurno da to vrijedi, to je od životne važnosti.

Još jednom veliko hvala i vjerujemo da će te problem rješiti do kraja, da bi svako dijete u budućnosti moglo biti sigurno.

Otac Muharem Mulić