U organizaciji NK „Podgrmeč“ danas je u Gradskoj dvorani u Sanskom Mostu počeo tradicionalni Omladinski malonogometni turnir za mlađe uzrasne kategorije. Kotizacija po ekipi bila je 100 KM, a prijavljeno je 18 ekipa ekipa i to 6 u kategoriji pjetlići, 5 ekipa predpionira, 3 ekipe pionira i 4 u kategoriji kadeti. Organizator turnira je zadovoljan odzivom ekipa koje su iz Sanskog Mosta, Ključa i Prijedora.

Danas je odigrano 10 utakmica, a takmičenje se nastavlja sutra od 12 sati kada su na programu nove utakmice razigravanja, te polufinalne i finalne utakmice. Prema riječima Šemsudina Habibovića, predsjednika NK „Podgrmeč“, ovaj sportski događaj se organizira zbog velikog interesa dječaka i omladinaca i njihovih roditelja. Cilj je da mladi igrači pokažu svoje nogometno znanje, ali da se i zabave tokom učeničkog zimskog raspusta.

Profesor Edin Jakupović, trener omladinskih selekcija u NK „ Podgrmeč“, naglašava da je Sanski Most rasadnik nogometnih talenata, ali da se u budućnosti treba posvetiti daleko više pažnje mladim igračima. To se posebno odnosi na NK „Podgrmeč“, jer ako ne bude ulaganja u omladinski pogon neće biti kvalitetne ni seniorske ekipe. Recimo, da će organizator nagraditi prvoplasirane ekipe iz svake kategorije, kao i najbolje pojedince turnira i to naj igrač, strijelac i golman.

Treba istaći, da je veliki broj osnovaca uključen u omladinske selekcije sanskih nogometnih klubova i škola nogometa, a turnir je šansa da osjete prava takmičarska iskušenja.

S toga se sutra očekuju uzbudljive i neizvjesne utakmice u borbi za finale, a to bi trebalo privući i ljubitelje nogometa da u što većem broju prisustvuju turniru. Cijena dnevne ulaznice bit će 2 marke, a iz NK „Podgrmeč je upućen poziv ljubiteljima nogometa, a posebno omladini i roditeljima igrača, da svojim prisustvom uveličaju ovaj sportski događaj i ujedno da sa tribina daju podršku mladim nogometašima.

(inmedia)