– Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima danas doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

  • od 09:00 do 10:00  i od 15:30 do 17:00h trafopodručja: Grahovo, Dolovi, Bazen, Jankovac, 2B, M.Kladuša dom, M.Kladuša 1, Marjanovac 1 i 2, Farma Šumatac, Šumatac 1,2 i 3, G.Šumatac, Dizdari, Muratov Lug, Vodovod Šumatac, GSM R.Šabići, Purići, Mravača, Šabići 3, Šabići, Veinac 1,2 i 3, Farma Veinac, Bašići, Pilana Bašić, Donja Vidovska 1,2,3 i 4, Rašetin Zid, Omeragići, GSM Repetitor Jankovac, Gornja Vidovska, Johovica, Johovica 2 i 4, Kudići 3 i 4
  • od 09:00 do 17:00h trafopodručja: RP Polje, Dispanzer, Biskvit 1, Klaonica 1, Tvornica stočne hrane, Pržionica

– Na ostalom području, elektronapajanje je stabilno.

– Tri saobraćajne nezgode prijavljene su Policijskoj stanici u protekla 24h. U jednoj od nezgoda jedno lice je lakše povrijeđeno.

– Vatrogasna jedinica jednom je izlazila na teren. Radilo se o čišćenju kolovoza nakon saobraćajne nezgode u ulici Đure Pucara Starog. Prema riječima dežurnog vatrogasca Grahovića, intervencija je trajala od 07.45h do 08.20h.

– Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražila su 52 pacijenta. Jedan pacijent je upućen na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Ajla Husić i Adnan Kajtezović.

– Skupština Udruženja antifašista i boraca Narodno-oslobodilačkog rata Velika Kladuša bit će održana danas u Gradskoj sportskoj dvorani s početkom u 14:00h. Iz udruženja su pozvali građane i simpatizere NOR-a da prisustvuju Skupštini jer će se birati novo rukovodstvo ali i razmatrati ostala pitanja.

Stanje na putevima i vremenski bilten:

– Jutros se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća uz povoljne vremenske uslove i umjerenu frekvenciju vozila. Nešto kasnije očekujemo pojačan intezitet saobraćaja, posebno u gradskim zonama. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Upozoravamo na povećan broj biciklista, motociklista i korisnika električnih romobila, pa sve učesnike u saobraćaju molimo da poštuju saobraćajne propise.

Danas počinju sanacioni radovi na dionici magistralnog puta M-14 Srbljani-Bosanska Krupa, zbog čega će se u narednih nekoliko dana u vremenu od 07:30 do 16 sati saobraćati usporeno, jednom trakom.

Na magistralnim putevima Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) i Stolac-Neum (na ulazu u Neum) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznice.

Na graničnom prelazu Velika Kladuša duga je kolona putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

– Danas u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne i krajem dana, postupni porast oblačnosti. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, a poslije podne na momente i pojačan. Dnevna temperatura od 23 do 29, u sjevernim područjima Bosne do 32 stepena.

– Uz povoljnu biometeorološku prognozu većina ljudi biće prikladnog raspoloženja i radno motivirani. Prijepodnevni sati ugodniji, svježiji, uz umjerene temperature. U drugom dijelu dana poželjno je djelimično umanjiti aktivnosti. Preporučuje se slojevito odijevanje.