Piše: Biscani.net

Predavanje na Ekonomskom Fakultetu Bihać bilo je posvećeno temama ženskog poduzetništva, izgradnje prepoznatljivosti na međunarodnom tržištu i korištenja socijalnih mreža u svrhu razvoja poslovanja. Studenti su imali privilegiju slušati iskustva Elme Beganović, domaćeg i svjetski priznatog edukatora, suca na svjetskom prvenstvu, vlasnice dva salona te distributera opreme za trajnu šminku.

Tokom predavanja, Elma Beganović podijelila je svoje poslovne ideje, izvore inspiracije te motivaciju koja ju je vodila kroz razvoj karijere. Studenti su imali priliku čuti historijski pregled njenog desetogodišnjeg profesionalnog iskustva, prateći njezin put od lokalnog poduzetnika do svjetski poznatog stručnjaka u svojoj industriji.

Ovo predavanje označava nastavak inicijative Ekonomskog Fakulteta Bihać za poticanje poduzetničkog duha i promicanje uspješnih primjera iz prakse. Nastavljajući s pričama iz okruženja, fakultet prati savremene trendove i pruža studentima priliku da nauče iz prvih ruku od uspješnih poslovnih lidera poput Elme Beganović.

Ovakve aktivnosti osnažuju studentsku zajednicu i inspiriraju ih da razvijaju svoje vještine i ideje u svijetu poduzetništva.

(Biscani.net)