Ovo je peti po redu pohod motociklista iz Bihaća za Srebrenicu, koji će se prema najavama organizatora održavati svake naredne godine

Jutros je iz Bihaća krenuo motociklistički maraton za Srebrenicu, povodom sutrašnje komemoracije u Potočarima. Oko 250 bajkera iz Krajine stići će večeras oko 18:00 sati u Sarajevo, gdje će kampovati, a onda zajedno s kolegama, bajkerima iz Srednje Bosne i Sarajeva, sutra krenuti na put prema Srebrenici, javlja Anadolu Agency.

Ovo je peti po redu pohod motociklista iz Bihaća za Srebrenicu, koji će se prema najavama organizatora održavati svake naredne godine.

Organizatori maratona su moto klub Blue Knights, inače poznata motociklistička skupina bivših “plavaca”, policajaca ili drugih službenika bezbjednosti.

“Uslov da bi bili Blue Knight je da ste bili barem 10 godina policajac. Ali ni to nije sve, morate biti pravi i nepotkupljivi Crime Fighter, Svjetlosni ratnik”, kazao je penzionisani policajac Vedad Mujagić, učesnik ovogodišnjeg pohoda za Srebrenicu koji nije propustio ni prethodna četiri.

Naravno, uz njih, u pohodu učestvuju i mnogi drugi motociklistički klubovi.

– Ne zaboravite da cijelo vrijeme puta trebamo da se ponašamo dostojanstveno, kako i priliči razlogu zbog kojeg idemo – govorio je, uz posljednje instrukcije bajkerima, Fuad Komić, predsjednik Udruženja Blue Knights.

S kolegama iz Srednje Bosne, te i s onim bajkerima koji će im se pridružiti u Sarajevu, sutra bi ih na komemoraciji gpovodom 21. godišnjice genocida u Srebrenici trebalo biti preko 500.