U gradskoj upravi Bihaća danas je održan radni sastanak na kojem su čelni ljudi MUP USK-a predvođeni ministrom Ervinom Bibanovićem razgovarali sa Erminom Zulićem , v.d. gradonačelnika po ovlaštenju i Edinom Osmanovićem, v.d. direktoricom Zavoda za prostorno uređenje.

Kako je danas istaknuto na sastanku se razgovaralo o mogućnosti aktiviranja video nadzora pet raskrsnica na području grada Bihaća na kojima već postoje kamere koje su ugrađene 2009.godine u sklopu projekta semaforizacije kojeg je realizirao Zavod za prostorno uređenje Bihać.

„ Imamo urađen elaborat o aktivnom video nadzoru raskrsnica na području USK-a i upoznati smo sa postavljenim kamerama na pet raskrsnica u Bihaću koje su za nas u MUP USK-a izuizetno bitne jer želimo kroz video nadzor smanjiti broj saobraćajnih nesreća i ugrožavanje sigurnosti učesnika u saobraćaju pogotovo od nesavjesnih vozača. Dogovorili smo se da ćemo pregledati postojeću opremu i dogovoriti sve procedure da istu stavimo u funkciju „-istakao je Ervin Bibanović, ministar MUP USK-a.

Prema riječima Ervina Zulića, v.d. gradonačelnika po ovlaštenju, gradska uprava zajedno sa uposlenicima Zavoda za prostorno uređenje podržati će sve aktivnosti MUP USK-a koje za cilj imaju smanjenje broja saobraćajnih nesreća u gradu Bihaću. Kada su u pitanju kamere za video nadzor saobraćaja, trenutno su postavljene na raskrsnicama kod Unatransa, Paviljona, zgrade MUP USK-a, Sarajevske ulice i kod autobusne stanice.