Polaganje Entitetske kategorije nogometnog sudije, Dedić Muharem iz Bihaća položio teoretski dio ispita

krajina.ba
U organizaciji Komiteta za sudije NS F Bosne i Hercegovine, pred ispitnom komisijom u sastavu Domininović Vlado predsjednik, Selimotić Nedim podpredsjednik, Gobeljić Hajrudin član, Bilješke Ante član, Trbonja Mirza sekretar, dana 18.10.2017 godine u Sarajevu se polagao teorijski ispit za zvanje Entitetske nogometni sudija.

Ukupno je polagalo 22 kandidata iz Gradačca, GRAČANICA, Livna,Sarajeva, Tomislavgrada, Vitez, Travnika, Goražda, Fojnica, Busovača , a iz NS USK polagao jedan kandidat iz Bihaća Dedić Muharem. Na teorijskom dijelu provjeravano je znanje iz Pravila nogometne igre, Statuta i propisa NS BiH, propisa FIFA-e, UEFA-e, a u vezi primjene pravila nogometne igre. Teorijski ispit se sastojao iz pismenog i usmenog dijela.

Pismeni dio ispita se sastojao iz obrade teme koja se radila pred komisijom bez upotrebe litareture (45 min) i testova iz Pravila nogometne igre, propisa FIFA-e i UEFA-e. Kandidat iz NS USK je pokazao da je odličan poznavaoc Pravila nogometne igre i propisa, i ocjenjen sa dobrom ocjenom te su nakon polaganja od strane Komiteta za sudije NS F BiH i pohvaljen za pokazano znanje.

Sudiji je preostao i praktični dio ispita suđenjem dvije prvenstvene ili KUP utakmice koje odredi komisija za polaganje ispita NS F BiH, pred komisijom (dva savezna nogometna instruktora) i stiču zvanje Entitetski nogometni sudija.

Bišćanin Dedić Muharem, položio teoretski dio ispita za zvanje Entitetske nogometni sudija.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...