Porodica se suočava sa gepardima nakon što je izašla iz automobila u safari parku. Porodicu juru gepardi, uključujući majku koja drži svog mališana u parku divljih životinja.

Opuštanje se brzo pretvorilo u užas. Sve zahvaljujući jednoj lošoj ideji. Porodica iz Holandije otišla je na safari, ali je napravila fatalnu grešku.

Zajedno sa malom decom, roditelji su odlučili da izađu iz automobila i uživaju u okruženju holandskog safari parka Beekse Bergen. Nažalost, primijetila ih je grupa geparda koji su ležali na travi samo nekoliko metara od njih.

Na snimku se može vidjeti porodica kako izlazi iz automobila prije nego što je jure dva geparda koji izgledaju uznemireni njihovim prisustvom.

Majka je uspjela da zgrabi svoje malo dijete prije nego što se stvari pogoršaju i djelovala je smireno dok je rješavala zabrinjavajuću situaciju.

Video snimak je pregledan više od 2,5 miliona puta.

Pravila su pravila s razlogom, posebno u safari parku. Ali očigledno je ova porodica mislila…kako god. Odlučili su da su ta pravila više smjernica. Otkrili su na teži način da ta pravila postoje s razlogom. Srećom, preživjeli su s naučenom lekcijom…nadajmo se.

Park ima jasna upozorenja na nekoliko jezika koja savjetuju posjetiocima da ne izlaze iz automobila dok se voze kroz nastambe za životinje. U videu se čini da gepardi pokazuju poseban interes za malo dijete, možda smatrajući da je to potencijalno lak plijen.

Vožnja u vozilu s otvorenim krovom općenito se ne smatra opasnom, jer velike mačke smatraju da su veliki automobili jedna životinja i preveliki da bi smatrali plijen.

Međutim, putnici se uvijek upozoravaju da nikada ne izlaze iz vozila ili da ustanu, što bi životinje moglo učiniti radoznalim.

Molimo, PODIJELITE ovo sa prijateljima i porodicom.