Neke žene znaju da nisu dovoljno privlačne da budu prvi izbor muškarca, pa se umiješaju u druge veze. Imam poruku za ženu koja je trenutno u vezi s mojim bivšim mužem. Vidim da je sretna pored njega i da se ponosno hvali što je uz njega, no upozoravam je da svoju sreću ne gradi na tuđoj boli.

Razumijem da ljudi ponekad prolaze kroz razvode i zaljube se u druge osobe dok su još u braku, ali ne razumijem žene koje se bore da preotmu tuđeg muškarca. Zar nisi dovoljno žena da pronađeš svog muškarca? Zašto bi htjela nečijeg drugog? To nije ljubav ni zaljubljenost, već opsesivnost prema oženjenom muškarcu.

Zvala si ga usred noći, ostavljala svoje ruževe na njegovoj košulji, slala mi uvredljive poruke, pokušavajući ga preoteti. No, sve to je bilo uzalud jer on nije bio spreman ostaviti svoju suprugu zbog tebe. Za mene je bilo dovoljno to što se upustio u afere s tobom, jer ne trebam prevaranta u svom životu. On gradi svoju sreću na povredama koje nanosi meni, osobi koju je najviše volio, a ti gradiš svoju sreću na tuđim gubicima i suzama.

Možda ćeš biti zajedno s njim u budućnosti, ali uvijek ćeš znati da nisi bila prvi izbor. Ti si samo druga opcija za muškarca koji vara svoju ženu. Želim vam sreću u vezi, ali mi je drago što više nisam dio vaše priče. “Laži i preljube nisu samo izazovi u vezi, to su razlozi zašto bi trebali prekinuti tu vezu” – Patti Callahan Henry.