Grad Bihać i švedska Općina Norrköping zajednički implementiraju trogodišnji projekt općinskog partnerstva NORBIH koji se odnosi na unapređenja u oblasti upravljanja otpadom uz podršku švedske organizacije ICLD (International Centre for Local Democracy). U sklopu projektnih aktivnosti, u periodu od 28. do 31. maja 2024. godine, delegacija grada Bihaća predvođena gradonačelnikom Sejdićem boravila je u radnoj i studijskoj posjeti Norrköpingu.

Tokom posjete održan je sastanak Upravne grupe Projekta na kojem su partneri podnijeli izvještaje o napretku implementacije projekta.

Predstavnicima Bihaća predstavljeni su različiti i inovativni načini zbrinjavanja i iskorištavanja otpada u sklopu kojih su upoznati sa načinom zbrinjavanja biootpada u općini Norrköping, proizvodnjom kartona od recikliranog papira, projektom smanjenja stvaranja otpada u gradskom staračkom domu te su obišli tamošnje postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda. Gostima iz Bihaća također je predstavljen rad pojedinaca i nevladinih organizacija na educiranju mladih o zaštiti prirode i odgovornom odnosu prema životnoj sredini.