Home Grad Bihać POSLUŠAJTE OBRAĆANJE na sjednici: Vijećnik Adnan Lipovača jutros ustupio svoj paušal Ajli...

POSLUŠAJTE OBRAĆANJE na sjednici: Vijećnik Adnan Lipovača jutros ustupio svoj paušal Ajli Vojić, drugi vijećnici se oglušili na njegov poziv !

Na današnjoj 24. sjednici Gradskog vijeća Bihać u sklopu vijećničkih pitanjima uvaženi vijećnik Adnan Lipovača se obratio svima prisutnima i javnosti vezano za problem odlaska Bišćanke Ajle Vojić na Svjetsko prvenstvo u kickboxingu koje će se održati u Irskoj.

Kako smo jučer objavili, Ajla Vojić, šesterostruka prvakinja BiH u kickboxu, prema svemu sudeći neće putovati na Svjetsko prvenstvo u Irsku, budući da nema dovoljno novca za troškove smještaja u glavnom gradu ove države.

VEZANA VIJEST:
Upitan odlazak Bišćanke Ajle Vojić na Svjetsko prvenstvo: Avionske karte plaćene, za smještaj nema novca!

Vijećnik Adnan Lipovač je, u svome obraćanju, tražio od gradske uprave Bihaća da iznađe sredstva u skladu sa svojim mogućnostima da se pomogne našoj sportašici kako bi osigurala odlazak na Svjetsko prevenstvo. Vijećnik Lipovača je svoj današnji paušal ustupio Ajli Vojić te zamolio službu finansija da se sredstva uplate na njen račun. Pozvao je i svoje kolege vijećnike da to isto urade, ali niko nije reagovao na njegov poziv.

Poslušajte obraćanje vijećnika Adnana Lipovače:

VEZANA VIJEST:
Upitan odlazak Bišćanke Ajle Vojić na Svjetsko prvenstvo: Avionske karte plaćene, za smještaj nema novca!

Iako je Ajla vrhunska sportašica i K-1 borac, djevojka koja je toliko puta Bihać učinila ponosnim, državna prvakinja šest puta, osvajačica bronzane medalje sa Svjetskog prvenstva u Italiji 2014. godine, srebrene sa Europskog prvenstva u Španiji 2015. godine, sve to nije bilo dovoljno da dobije financijsku podršku od bilo koje zvanične institucije za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Irskoj.

“Ovdje je kriza vlasti i na kantonu i u Gradu Bihaću, i na sve naše zahtjeve, koje smo slali još u maju, niko se nije oglasio. A postoje rokovi za određene uplate, primjerice smještaja, kotizacije, itd. Posljednji rok za uplatu smještaja je 31. juli, gdje je potrebno uplatiti 980 eura. Došli smo stvarno u jedan ćorsokak i ne znamo šta da radimo i zato smo se odlučili da se o tome javno oglasimo. Možda će se nekom savjest probuditi. Šteta je zaista, jer će Ajla garantovano donijeti medalju sa Svjetskog prvenstva”, ističe Pikoloti.

/BISCANI.NET