Dana 1. 6. 2015. godine u prostorijama Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona potpisan je Ugovor o pokroviteljstvu na projektu pod nazivom Obilježavanje Svjetskog dana zaštite okoliša – 2015. godina.

Ugovor o pokroviteljstvu je u ime Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona potpisao ministar Tahir Nuhić sa jedne strane, a u ime Univerziteta u Bihaću i Biotehničkog fakulteta v.d rektor prof.dr. Mirsad Veladžić odnosno v.d. dekan prof. dr. Osman Perviz.

Cilj projekta Obilježavanje Svjetskog dana zaštite okoliša – 2015.godina je organizacija Trećeg naučno-stručnog skupa koji će se treću godinu za redom održati sa svrhom obilježavanja 5. juna Svjetskog dana zaštite okoliša gdje će Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona zajedno sa Biotehničkim fakultetom iz Bihaća biti suorganizator istoga.

Obilježavanje Svjetskog dana zaštite okoliša – 2015. godina održat će se 4. i 5. juna 2015. godine u Bihaću, održavanjem plenarnih predavanja i prezentacija, a predavači će pored organizatora, biti eminentni stručnjaci iz oblasti zaštite okoliša iz Bosne i Hercegovine i regiona.

DSC_1566

/Biscani.net