Danas je u gradskoj upravi potpisan ugovor sa austrijskom firmom o pružanju konsultanstkih usluga odnosno pratećih mjera na projektu odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda u Bihaću. Ugovor su potpisali Ermin Zulić,ispred gradske uprave, Rasim Dervišević, direktor JP Vodovod Bihać i Johen Reik, projekt menadžer konsultantske kuće Sachen Wasser iz Leipziga.

Vrijednost danas potpisanog ugovora je pola miliona eura neto koji finansira Njemačka razvojna banka KFW dok grad Bihać ima obavezu plaćanja PDV-a na ovaj iznos. Namjera je pratećim mjerama unaprijediti poslovanje JP „Vodovod“ Bihać kako bi se osiguralo održivo pružanje usluga u tehničkom i ekonomskom pogledu te kako bi ovo preduzeće efikasno i održivo upravljalo postrojenjem za prečišćavanje voda, koje je u završnoj fazi.

Građani su upoznati da posljednih nekoliko godina traje veliki i veoma bitan za Grad Bihać projekat koji se realizira po fazama. I današnje potpisivanje ugovora je samo jedan segment projekta istakao je Ermin Zulić, sekretar organa uprave grada Bihaća.