U kabinetu premijera Unsko-sanskog kantona Mustafe Ružnića danas je upriličeni potpisivanje sporazuma između Grada Bihaća i Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Vlade USK.

Adnan Alagić, ministar za građenje,prostorno uređenje i zaštitu okoline i predstavnik Grada Bihaća potpisali su Sporazum o finansiranju projekta ,,Zbrinjavanje otpadnih voda u užem urbanom području Bihaća” sa iznosom od 150 000 KM.

Implementacijom ovog projekta eliminiraće se direktno ispuštanje u vodotoke neprečišćenih otpadnih voda sa projektnog područja, prikupljanjem i odvodenjem komunalnih otpadnih voda do postojećeg kolektora i dalje do postrojenja za prečišćavanje, te bi se u potpunosti elimininirao negativan uticaj, odnosno zagađenje, koje je prouzrokovano direktnim izlijevanjem otpadnih voda u vodotoke u najužem centru grada.

Potpisivanju je bila prisutna i zastupnica u Skupštini USK Ilda Alibegović koja je zastupala ideju uvrštavanja direktne pomoći gradovima u projektima zaštite rijeka.