Potvrđeno iz Kantonalne bolnice: Osiguran novac za kupovinu transportnog inkubatora

rtvusk.ba
Naime, sa privatnog računa, Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH, uplatio je 30.000 KM.

Godišnje na Odjelu ginekologije i akušerstva Kantonalne bolnice rodi se oko 1.800 beba, od toga šest posto treba dodatnu njegu zbog infekcija i preranog rođenja. Životno ugroženim bebama je potrebno intenzivno liječenje u kliničkim centrima koji su udaljeni od bolnice i nekoliko stotina kilometara. Nabavnkom transportnog inkubatora olakšat će se nadzor nad novorođenčetom, kao i rukovanje aparaturom za vrijeme transporta.

“Mi smo i prije pokrenuli neke aktivnosti vezane za ponude za transportni inkubator,tako da ćemo uzeti ponude više firmi i naravno izabrat ćemo najboljeg i najpovoljnijeg ponuđača za transportni inkubator”, kaže prim.dr. Osman Blažević, načenik Odjela ginekologije i akušerstva.

Dio sredstava je prikupljen i ranije, međutim to nije bilo dovoljno za nabavku transportnog inkubatora. U humanitarnoj akciji, pored Radončića, učestvovali su građani, te ljekari Odjela ginekologije i akušerstva, koji su novčanim prilozima omogućili nabavku ovog značajnog aparata, prenosi rtvusk.ba.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...