“Povodom hapšenja Hamdije Abdića Tigra ne možemo se oteti dojmu da je isto usko vezano sa nedavnim presudama međunarodnog suda u Hagu”

biscani.net

Povodom jučerašnjeg hapšenja gospodina Hamdije Abdića–Tigra i ostalih pripadnika 5. Korpusa ARBiH ne možemo se oteti dojmu da je isto usko povezano sa nedavnim presudama međunarodnog suda u Hagu.

Pukovnik Armije R BiH Hamdija Abdić – Tigar je dokazani patriota, legendarni armijski komandant proslavljene 502.Viteške brigade iz sastava 5. Korpusa a na posljednjim lokalnim izborima, voljom i podrškom građana, izabran je u gradsko Vijeće Bihaća sa liste Stranke demokratske akcije i svoju ulogu gradskog vijećnika obavlja maksimalno korektno. SDA je ponosna na ratni put ARBiH, na naše komandante i na sve pripadnike Armije, na časnu borbu za očuvanje cjelovite Bosne i Hercegovine i njenih građana kao i na svoju ulogu i djelovanje u tom periodu. GO SDA Bihać vjeruje u nevinost gospodina Abdića te da će i iz ove bitke, kao i iz onih ratnih, izaći kao pobjednik i ponosni bosanski gazija. Vjerujemo u pravnu državu i nezavisno i profesionalno pravosuđe u ovom ali i svakom drugom slučaju te očekujemo da će biti omogućen pravičan postupak uz puno poštivanje svih međunarodnih instrumenata za zaštitu ljudskih prava.

PRESS SLUŽBA SDA BIHAĆ

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...