“Povodom hapšenja Hamdije Abdića Tigra ne možemo se oteti dojmu da je isto usko vezano sa nedavnim presudama međunarodnog suda u Hagu”

biscani.net

Povodom jučerašnjeg hapšenja gospodina Hamdije Abdića–Tigra i ostalih pripadnika 5. Korpusa ARBiH ne možemo se oteti dojmu da je isto usko povezano sa nedavnim presudama međunarodnog suda u Hagu.

Pukovnik Armije R BiH Hamdija Abdić – Tigar je dokazani patriota, legendarni armijski komandant proslavljene 502.Viteške brigade iz sastava 5. Korpusa a na posljednjim lokalnim izborima, voljom i podrškom građana, izabran je u gradsko Vijeće Bihaća sa liste Stranke demokratske akcije i svoju ulogu gradskog vijećnika obavlja maksimalno korektno. SDA je ponosna na ratni put ARBiH, na naše komandante i na sve pripadnike Armije, na časnu borbu za očuvanje cjelovite Bosne i Hercegovine i njenih građana kao i na svoju ulogu i djelovanje u tom periodu. GO SDA Bihać vjeruje u nevinost gospodina Abdića te da će i iz ove bitke, kao i iz onih ratnih, izaći kao pobjednik i ponosni bosanski gazija. Vjerujemo u pravnu državu i nezavisno i profesionalno pravosuđe u ovom ali i svakom drugom slučaju te očekujemo da će biti omogućen pravičan postupak uz puno poštivanje svih međunarodnih instrumenata za zaštitu ljudskih prava.

PRESS SLUŽBA SDA BIHAĆ0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...