Predsjednik FBiH Marinko Čavara posjetio je jučer (25.05.2015.) KŠC “Ivan Pavao II” u Bihaću i tom prigodom razgovarao sa ravnateljem Centra don Slavom Grgićem.

Ravnatelj Grgić izrazio je srdačnu dobrodošlicu, te ukratko predstavio škole KŠC-a i njihovo djelovanje.

„Mi smo najmlađi KŠC u BiH, a nadam se ne i posljednji. Građani, ali i institucije gledaju na nas danas sa simpatijama i mnogi žele u naš KŠC upisati svoje dijete. No, u prvoj i drugoj godini rada nije baš bilo tako. Upravo zato smo išli malim i sigurnim koracima naprijed, bez velikih reklama, pompe i buke. Radili smo na osobnoj kvaliteti rada i odgojno-obrazovnoj izgradnji učenika, a ne na kvantiteti. Mislim da smo, zahvaljujući profesorima, ali i roditeljima, za sada uspjeli u tome. Mogu reći da uživamo jedan lijep ugled u gradu i okolici. Također, imali smo ovdje podlogu za rad u životu i primjeru bivših i sadašnjih župnika i časnih sestara u ratu, ali i poslije njega.

S te strane želim zahvaliti svim institucijama grada Bihaća koji su nam izišli u susret, ali na poseban način i provinciji Bosne Srebrene koja nam je uvelike pomogla u prvim koracima rada, a i dalje pomaže. Bogu hvala da je tako i da su nam dobri ljudi izišli u susret.“, kazao je ravnatelj Grgić.
Predsjednik FBiH izrazio je zadovoljstvo uspješnim radom KŠC-a i istakao da će ova obrazovna ustanova imati njegovu punu potporu kako bi i dalje promicala multikulturalni život i kvalitetno obrazovanje.

Katolički školski centar, kao najmlađi od ukupno sedam Centara u BiH, osnovao je biskup Franjo Komarica 2006. godine. Prve godine, u iznajmljenim prostorijama nastavu je pohađalo 15 učenika.

Ukupno se ove školske godine u KŠC-u odgaja i obrazuje oko 350 učenika i polaznika kroz: produženi boravak, osnovnu školu, gimnaziju i srednju medicinsku školu.

//USKINFO.BA