Predstavnici Tehničkog fakulteta Univerziteta u Bihaću, van.prof.dr. Aladin Crnkić i doc.dr. Husein Rošić, aktivno su sudjelovali u radionici za nastavno osoblje održanoj na Univerzitetu Rey Juan Carlos u Madridu.

Ova radionica bila je organizirana unutar okvira Erasmus+ projekta pod nazivom SmartWB, namijenjenog predstavnicima partnerskih institucija iz Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore i Srbije.

Erasmus+ projekt SmartWB ima za cilj unapređenje suradnje između visokoškolskih ustanova u regionu, s fokusom na razmjenu znanja i iskustava između nastavnika. Radionica u Madridu pružila je predstavnicima Tehničkog fakulteta priliku da se upoznaju s najnovijim trendovima i praksama u njihovom području, unaprijede svoje vještine te razmijene ideje s kolegama iz partnerstva.

Više informacija o aktivnostima projekta SmartWB dostupno je na web stranici link na stranicu projekta. Ovo učešće predstavnika Tehničkog fakulteta svjedoči o njihovom angažmanu u međunarodnim projektima i kontinuiranju razmjene znanja na globalnom nivou.