Premijer Rošić: “Želimo našim građanima i poslovnim subjektima omogućiti brzu i efikasnu  komunikaciju”

vladausk.ba
Ured za zajedničke poslove  i  Ured Vlade Unsko-sanskog kantona nosioci su aktivnosti na uvođenju e-uprave . Prvi korak ka tom je nova web stranica Vlade Unsko-sanskog kantona, koja, od danas,  integriše informacije svih ministarstava i sadržavat će sve dokumente  u elektronskoj formi.  

Na adresi www.vladausk.ba bit će objavljivana i službena glasila USK.  Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o službenom glasilu Unsko-sanskog kantona Vlada ovog kantona učinila je pionirski korak u uvođenju e-uprave i prva u Federaciji osigurala vjerodostojnost elektronskog izdanja ,,Službenog glasnika glasnika Unsko-sanskog kantona”.

Prilog RTVUSK:

– Želimo našim građanima i poslovnim subjektima omogućiti brzu i efikasnu komunikaciju s upravom i korištenje niza usluga putem interneta, kaže premijer USK mr. Husein Rošić.

Posted by Biscani.net on sábado, 30 de septiembre de 2017

–    Službeni glasnik Unsko sanskog kantona objavljivat će se u elektronskom izdanju koje  će vjerodostojno i proizvoditi pravne učinke. Ovim se želi službeno glasilo učiniti dostupnim zainteresiranoj javnosti te postići efikasnost u radu i distribuciji korištenjem tehnologija. Vjerujem da će naš primjer slijediti i u drugim kantonima, ističe premijer USK Husein Rošić.

I nova web stranica Vlade USK  rezultat je nastojanja da se, korištenjem informacijsko-komunikacijske tehnologije, poslovanje javne uprave usmjerava prema građanima i poslovnim subjektima u cilju postizanja što veće efikasnosti.

–    Želimo našim građanima i poslovnim subjektima omogućiti brzu i efikasnu  komunikaciju s upravom i korištenje niza usluga putem interneta, kaže mr. Rošić.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...