U skladu sa metodom rada Vlade Unsko-sanskog kantona, koji podrazumijeva transparentost prema građanima, premijer mr.sci Izudin Saračević danas je u Bihaću, na press konferenciji rezimirao prvih 100 dana Vlade USK i prezentirao aktivnosti i rezultate rada izvršne vlasti Kantona.
Sredinom februara, kada je Skupština Kantona potvrdila ovaj saziv izvršne vlasti, jedna od prvih izjava mr. Saračevića bila je – Nismo došli ovdje da pokušamo nego da nešto uradimo!

Sukladno zacrtanom programu u periodu 2014.- 2018. godine bili su fokusirani u prvih sto dana na stabiliziranje negativnih trendova u Kantonu po pitanju javnih finansija, privrede i zapošljavanja. Kako je naveo i u svom ekspozeu 12. februara inistirao je na metodu rada koji prije svega poštuje načela: transparentnosti u radu, timskog rada Vlade i Skupštine Kantona, profesionalizma i istrajnosti, pravednosti i odgovornosti te jačanju mehanizama koordinacije bitnih procesa u kojima se dodiruju interesi i nadležnosti Grada Bihaća, općina i Kantona, da bi se sinergijskim i multisektoralnim djelovanjem postigli bolji efekti. Kako je premijer USK kazao danas novinarima, rukovodili su se maksimom – Ne govori, a da dobro ne promisliš, i ne čini nešto, a da pri tome ne isplaniraš.

Press konferencija – 100 dana Vlade USKPress konferencija – 100 dana Vlade USK

Posted by biscani.NET on Friday, 22 May 2015

/BISCANI.NET