“Mnogo me pogodila ova vijest… Mislila sam da će uspjeti da se izbori sa bolešću. Počivaj u miru draga Dona“, napisala je Ivana Selakov na Instagramu.

Maja Berović se takođe oprostila sa preminulom koleginicom.

“Nemam riječi kojom bi opisala ovu ženu! Nemam riječi kojom bi opisala tugu saznavši da nas je danas napustila. Bila je prije svega čovjek, prijatelj i sjajan umjetnik! Moje iskreno saučešće porodici Kolaković“, napisala je Maja.

“Borac naš. Počivaj u miru“, napisala je pjevačica Biljana Sečivanović.

Čast da s ovom hrabrom ženom sarađuje imao je i hrvatski pjevač Sandi Cenov, koji je na svom Fejsbuk profilu objavio pjesmu “Popravi mi dan“, koju je za njega napisala upravo Dona.

“Ovu pjesmu mi je napisala itekako draga koleginica Dona Ares. Bilo je zadovoljstvo poznavati te. Laka ti zemlja, Dona“, napisao je Cenov.

Pjevač Amel Ćurić oprostio se od drage koleginice sa estrade. On je za iznenadnu smrt Done Ares saznao u Sarajevu.

“U šoku sam… Osjećam se kao da mi je Dona Ares bila najbolja prijateljica. BiH je ostala bez vrsne pjevačice. Imala je lijep odnos s kolegama sa estrade, ali i novinarima. Bila je odmjerena i kulturna. Ne mogu da vjerujem da je više nema, jer mi je djelovala kao da se izliječila. Posljednji put smo se vidjeli na njenom koncetru u Zetri. Bili smo više poznanici, nego prijatelji, ali kada bismo se sreli, mogli smo zajedno da popijemo kafu i razgovaramo o mnogim stvarima. Žao mi je što je više nema“, rekao je Ćurić.

Ko se još oprostio od Donne i na koji način, pogledajte u galeriji.