Piše: Biscani.net

U okviru Erasmus+ programa mobilnosti, profesori Tehničkog fakulteta Bihać, prof.dr. Damir Hodžić, prof.dr. Aladin Crnkić i doc.dr. Redžo Hasanagić, boravili su ove sedmice na Univerzitetu u Lleidi, Španija. Tokom boravka, profesori su na Politehničkom fakultetu predstavili organizaciju i aktivnosti Univerziteta u Bihaću i Tehničkog fakulteta te su se upoznali s načinom studiranja, programima i smjerovima, laboratorijama i programima razmjene studenata i nastavnika na Politehničkom fakultetu Lleida.

Domaćin im je bio prof.dr. Álvaro de Gracia, prodekan za naučnoistraživački rad i voditelj međunarodne mobilnosti, koji im je detaljno predstavio rad i organizaciju Politehničkog fakulteta. Stečena iskustva na ovom prestižnom univerzitetu, koji broji preko 11.000 studenata, bit će od velike koristi i za studente Univerziteta u Bihaću, koji već u zimskom semestru naredne akademske godine imaju priliku boraviti određeni period u Lleidi u okviru studentske mobilnosti.

Također, tokom posjete, profesori su se uključili u aktivnosti organizirane od strane studentske organizacije Univerziteta u Lleidi koje se odnose na podršku narodu Palestine i osudu agresije na Gazu.

Ova posjeta ne samo da je omogućila razmjenu znanja i iskustava između dvije institucije, već je i otvorila nove mogućnosti za buduću saradnju i unapređenje akademskog programa na Tehničkom fakultetu Bihać.