Povodom nastupajućeg mjeseca Ramazana, muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić uputio je ramazansku poruku koju prenosimo u cijelosti:  

Ramazan je mjesec u kojem je objavljen Kur’an, kao što su u njemu objavljene i ostale Božije knjige, da bi bio milost i uputa ljudima.To je mjesec duhovnosti koji obiluje mnogim blagodatima, mjesec iskupljenja od grijeha, u njemu pribjegavamo iskrenim pokajanjem i skrušenim dovama. Za ramazan kažemo da je mjesec darežljivosti i dobročinstva, čime se potvrđuju riječi Poslanika, a.s.,:  Allah je plemenit i darežljiv i voli one koji su plemeniti i darežljivi.

U mjesecu ramazanu se otvaraju vrata dženeta kao što se zatvaraju vrata džehennema, što predstavlja priliku za odgoj duše kroz strpljivost, zahvalnost i discipliniranost.

U nadolazećem ramazanu trebamo biti svjesni da imamo još jednu neponovljivu priliku se približimo vrelu istine, upute i milosti. Tridest dana je dovoljan period da ispitamo svoju odlučnost i opredijeljenost; hoćemo li provesti ovaj mjesec na uobičajen način ili će ramazan u nama živjeti. Post je najveći pokazatelj naše strpljivosti, zahvalnosti i ljubavi prema Allahu, dž.š. Ne izgubiti nadu i biti svjestan da Uzvišeni Gospodar prima dove najbolji je pokazatelj da smo razumjeli  poruku sveopće Božije milosti. Zato molimo dragog Boga da nas obaspe Svojom milošću u ovom mubarek mjesecu.

Ramazan šerif mubarek olsun!