Takmičari KBS „ZINO“ Bihać Nijaz Ljubijankić i Šejla Oraščanin nastupili su na Svjetskom klupskom prvenstvu: „ XXI KICK BOX WORD CUP“, koji je od 21.do 24.05.2015.godine održan u Szegedu Mađarska i postali Svjetski klupski viceprvaci.

Šejla Oraščanin nastupila je u disciplini Kick light, kao juniorka do 55 kg i ostvarila tri pobjede te se tako plasirala u finale.
U polufinalnoj borbi Šejla je zadobila povredu stopala te iako s povredom fantastično je odradila i finalni meč i imala prednost u odnosu na predstavnicu Mađarske sve do polovine 3 (zadnje) runde te je meč do kraja bio krajnje neizvjestan, a Šejla se ipak na kraju morala zadovoljiti drugim mjestom.

Nijaz Ljubijankić nastupio je u disciplini Full contact, juniori do 67 kg.
Obzirom da u njegovoj kategoriji -63,5 kg nije bilo takmičara Nijaz Ljubijankić je finalni meč radio u kategoriji više (-67 kg) protiv predstavnika Ukrajine koja je Svjetska velesila kada su u pitanju tzv.“tvrde“ discipline.
U izvanrednom i izjadnačenom meču Nijaz je izgubio na poene, sudijskom odlukom 2:1.

Ovo dvoje reprezentativaca još jednom su potvrdili kvalitet, te im slijedi kraći odmor, Šejli oporavak i saniranje zadobijene povrede,a nakon toga pripreme za odlazak i učešće na Evropskom prvenstvu koje će se krajem augusta održati u San Sebastijanu, Španija.

Rezultati koje postižu takmičari KBS „ZINO“ Bihać konstantno zadnjih godina zavređuju daleko veću pažnju i podršku svih struktura koje se bave promicanjem i podrškom amaterskog sporta i postizanja vrhunskih sportskih rezultata, a samim tim i promocijom grada Bihaća, USK Kantona i države Bosne i Hercegovine.

20150524_154210

 

/BISCANI.NET