Rođendanski poklon: Prvi profesionalni ugovor za Džanana Musu

faktor.ba

Bh. reprezentativac Džanan Musa jučer je proslavio i 18. rođendan te je danas potpisao prvi profesionalni ugovor vezavši se uz KK Cedevitu na tri godine.
– Izuzetno sam sretan i zadovoljan ovim potpisom, nadam se da će se saradnja i dalje nastaviti na način kako je bilo i do sada – rekao je Džanan Musa.

– Napredovao sam u posljednje dvije godine u klubu i dobio priliku da pokažem sve što znam. Treba puno raditi da se stasa i sljedeće mjesece posvetit ću treningu kako bi se što bolje pripremio za novu sezonu u KK Cedeviti – dodao je bh. košarkaš.

Sportski direktor Cedevite Matej Mamić je ponosan jer se Musa vezao za KK Cedevitu unatoč ozbiljnim ponudama velikih klubova na njegov osamnaesti rođendan.

– Sigurno je veliki uspjeh kluba kada potpišemo jednog našeg mladog talentiranog igrača, a to je svakako Džanan, naša budućnost. Mi smo od početka vjerovali da će tako i biti bez obzira što je Džanan razmišljao o ostanku u klubu. Drago mi je da je ova priča završila njegovim potpisom ugovora i držim da je priča između njega i KK Cedevite sada tek krenula.

Džanan Musa je mladić pun samopouzdanja koji kaže da će iz Cedevite u NBA.

– I mi vjerujemo u to jer je on neosporan talent. Kvalitetan je igrač i jednim upornim radom vjerujem da može ostvariti NBA san. S njim se puno radilo u klubu, a on je već dokazao i sa reprezentacijom i sa klubom da je riječ o dobrom igraču pred kojim je svijetla budućnost i naravno da svi moramo napraviti sve da se to i ostvari – rekaop je Mamić.

Musa je u Cedevitu stigao u decembru 2016. iz Košarkaškog kluba Koš.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...