Povodom Dana grada Bihaća danas su gradonačelnika Elvedina Sedića posjetili Nermin Nikšić, premijer Federacije BiH, Toni Kraljević, ministar finansija FBiH, Vojin Mijatović, ministar razvoja, poduzetništva i obrta FBiH i Kemal Hrnjić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH.

Razgovaralo se o kapitalnim projektima koji su zajednički planirani i čija je realizacija počela još u prethodnoj godini, a u ovoj će se, kako je naglašeno, nastaviti.

„Pokazali smo u prethodnoj godini da se može izgraditi dobar odnos i sa lokalnim vlastima ovdje u Unsko-sanskom kantonu. Mislim da je to posebno interesanstno za nekoliko opština i gradova“, kazao je Nermin Nikšić, premijer FBiH i dodao.

„Danas smo u gradu Bihaću, čiji gradonačelnik zaista s ponosom može izaći pred svoje građane i kazati da je na osnovu saradnje sa Vladom F BiH ostvario niz projekata, a da predstoje i novi. Spomenuli smo danas projekte koji su ključni ovdje, a to je nastavak izgradnje aerodroma, nastavak izgradnje puta Bihać-Bosanska Krupa, te stvaranje pretpostavki da Nacionalni park Una postane mjesto na kojem će se okupljati i da će se stvoriti uslovi da posluje pozitivno. Puno je stvari koje možemo zajedno uraditi“, kazao je pored ostaloga premijer F BiH Nermin Nikšić.

„Drago mi je da Vlada F BiH pokazuje veliki interes za projekte koji su značajni za Bihać i ovaj dio BiH. Njihova opredjeljenost je neupitna, što su i potvrdili današnjim dolaskom na obilježavanje 764. godišnjice postojanja našeg grada. Mogu danas kao prvi čovjek Bihaća, u ime svojih sugrađana, reći da osjećam tu podršku i siguran sam da je pred nama uspješna saradnja“, izjavio je, pored ostaloga bihaćki gradonačelnik Elvedin Sedić.

Nakon svečane sjednice Gradskog vijeća, koja se održala povodom 764. rođendana grada Bihaća, premijer Federacije Nermin Nikšić, zajedno s gradonačelnikom Sedićem, izvršili su terensku posjetu naselju Golubić, gdje je predviđena gradnja budućeg Aerodroma Bihać.