Piše: Biscani.net

U Bihaću je održan sastanak između predstavnika IPA USK (Instrument for Pre-Accession Assistance, Unsko-sanski kanton) i Global Initiative against Transnational Organized Crime, s naglaskom na uspostavi suradnje na projektima jačanja sigurnosti u Bosni i Hercegovini. Sastanak je fokusiran na zajedničke napore nevladinih organizacija u borbi protiv različitih sigurnosnih izazova, uključujući trgovinu ljudima, pedofiliju, prosjačenje te druge oblike zloupotreba prisutne u BiH.

Predstavnici su raspravljali o strategijama i aktivnostima koje će podržati adekvatan odgovor na navedene sigurnosne pojave, naglašavajući važnost koordinacije između različitih organizacija i sektora. Suradnja između IPA USK-a i Global Initiative ima za cilj unaprijediti mjere prevencije i suočavanja s izazovima koji utječu na sigurnost građana u Bosni i Hercegovini.

Ova inicijativa potvrđuje predanost različitih aktera u radu na očuvanju sigurnosti i suzbijanju negativnih pojava te promiče zajednički pristup ostvarivanju stabilnijeg društva u BiH.

(Biscani.net)