Posebno treba istaći šampione u ELIT kategoriji (Drum), a to su Vedad Karić iz kluba “Jedinstvo” Tuzla, odnosno u XCO takmičenju Ivan Širić iz BK Pedala-Žepče. Posebnu pažnju zaslužuje BK Zmaj od Bosne iz Tuzle koji je godinama najtrofejniji bh. klub te njihov kadet Husein Selimović, jedan od najperspektivnijih biciklista, koji je trenutno bez obzira na godine možda najspremniji takmičar.

Pored nabrojanih klubova i takmičara, treba spomenuti i BK TREK Team Sarajevo, čiji su članovi dominirali u Master kategorijama. Oni pored pomenutih klubove uz BK Bihać i BK Daj krug, spadaju u najtrofejnije klubove u ovoj godini.

“Raduje nas činjenica da smo i ove godine pored jako teškog stanja uspjeli organizovati veliki broj utrka te da smo dobili nekoliko mladih perspektivnih vozača, koji će se sigurno ubrzo priključiti našim najjačim vozačima koji voze u evropskim klubovima. Prije svega to su Lejla Tanović, naša višegodišnja šampionka, Nedžad Mahmić koji trenira i nastupa za austrijski klub, Antoni Barać koji godinama trenira i vozi za UCI ekipu najtalentovanijih svjetskih vozača te našoj velikoj nadi, svestranoj sportašici Marini Mandušić”, saopćeno je iz Biciklističkog saveza BiH.