Gradski odbor SDP Bihać održao je danas press konferenciju na kojoj se prisutnima su se obratili nositelljica liste za Gradsko vijeće Bihaća Fatka Kulenović, te kandidat za gradonačelnika Bihaća Hajrudin Havić.

Bilo je više pokušaja održavanja sjednica Gradskog vijeća i očito se radi o opstrukciji održavanja sjednica kako vijećnici, prvenstveno opozicioni, ne bi imali priliku da upoznaju građane sa dešavanjima u gradu bihaću s osvrtom na političku i ekonomsku situaciju. Zadnji izvještaj o izvršenju budžeta usvojen je sa 9 mjesecom 2015. i gradski vijećnici ne znaju kakva je finansijska situacija u gradu Bihaću, rekla je nositeljica liste SDP-a Fatka Kulenović, te je u daljnjem obraćanju predstavila listu SDP-a za Gradsko vijeće.

– Zanemarivanje, nesposobnost, korupcija, ciljana rasprodaja gradske imovine, pokušaj uništavanja svega što simbolizira Bihać,doveli su do toga da je Bihać u posljednje četiri godina postao grad slučaj iz kojeg odlaze ljudi. Ratni profiteri i tajkuni vode gravnu riječ i nemilice krčmegradsku imovinu a korupcija i kriminal su dostigli vrhunac, rekao je kandidat za gradonačelnika Hajdurin Havić između ostalog. Više pogledajte u video prilogu.

/abc.ba/usn.ba