Rekreativni – biciklistički klub „Japod“ već sedmu godinu zaredom organizira jednu od najuspješnijih i najmasovnijih biciklijada u ovom dijelu BiH. Uprkos rekreativnom karakteru, nezanemariv je interes klubova iz regiona i naše države.

Biciklistička karavana će smaragdnom dolinom juriti u nedjelju – sedmog augusta. Planirane su tri etape, sa startom na Gradskom trgu u Bihaću i završnicom u Kulen Vakufu. U fokusu su naravno popularizacija biciklističkog sporta, razvoj cikloturizma, te promocija ogromnih turističkih potencijala.

Kotizacija za biciklijadu iznosi 15KM, a time se svim učesnicima obezbjeđuje doručak i ručak. Ostale informacije možete pronaći na web stranici Rekreativno – biciklističkog kluba ”Japod”.

Posebnu draž ovoj manifestaciji u posljednjim godinama, daje mogućnost povratka vozom i uživanja u Uni iz zaista posebne perspektive. Zbog velikog interesa, organizatori su odmah sve zainteresirane  upozorili na ograničen broj mjesta u vozu. Međutim i to je samo dokaz da je uživanje zagarantovano…

Uživajmo zajedno u pedaliranju i Uni!

/ABC.ba