Folk pevačica Selma Bajrami oglasila se šest sati nakon što je na Instagramu objavila sliku iz jedne bolnice, na kojoj je u fokusu njeno lice sa navodnim modricama i povredama, nakon čega je nestala sa društvenih mreža.

Mnogi su odmah pomislili da je doživela nasilje, ali od Selme nije bilo ni traga ni glasa, sve do sad, kad je priznala da – nije pretučena, a evidentno je da je u satima posle objave skupljala jakove i pravila halabuku oko svog imena.

Selma se oglasila putem lajva na Instagramu i poručila:

  • Nasilje nad ženama je ozbiljan problem koji zahteva hitnu akciju. To je kršenje osnovnih ljudskih prava koje nanosi nepopravijivu štetu pojedincima i društvima generalno. Da bismo smanjili pojavu nasilja nad ženama moramo delovati zajedno kao društvo na više nivoa. Jedan od njih je podizanje svesti, edukaciji i pružanje pomoći žrtvama. Važno je da svako od nas preuzme odgovornost i prijavi svaki vid nasilja, bilo da smo žrtve ili da smo svedoci istog – pričala je ona, snimajući se bez ijedne modrice na licu.
  • Svedoci smo da se svakodnevno ubije barem tri žene mesečno. To je strašno. A koliko tek žena trpi psihičko i fizičko maltretiranje, a da to niko ne zna… Ne okrećimo glavu na drugu stranu kad budemo svedoci bilo kog vida nasilja. Prijavimo, delujmo i spasimo nečiji život! Ja nisam pretučena, u pitanju je slika sa snimanja spota za pesmu koja, između ostalog, upravo govori o borbi žena sa svakakvim problemima i daje jasnu poruku da nikada ne treba da odustanemo – dodala je Selma, kojoj je, podsetimo, nedavno zabranjen ulazak u Srbiju zbog pokazivanja simbola Velike Albanije.
  • Video pogledajte OVDJE.

(blic.rs)