U Bihaću je održana konstituirajuća sjednica Skupštine Gradske organizacije Stranke demokratske akcije Bihać za mandatni period 2023. – 2027. godina. Ubjedljivom većinom glasova za predsjednika GO SDA Bihać izabran je Šemsudin Dedić, dok su za potpredsjednike izabrani Emir Šabić i Ines Delić.

Članovi Skupštine GO SDA Bihać izabrali su i članove Izvršnog odbora Stranke, koji je proširen sa 15, na ukupno 25 članova. Izabrani su i članovi Skupštine Kantonalne organizacije SDA Unsko-sanskog kantona, ispred GO SDA Bihać. Data je podrška aktuelnom predsjedniku KO SDA USK-a Jasminu Musiću, za ponovnu kandidaturu na ovu poziciju u Stranci.

Šemsudin Dedić aktuelni je zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine. Bio je zastupnik u Parlamentu Federacije BiH, a u prethodnom periodu obavljao je dužnost federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva; premijera i ministra finansija USK-a.
Podršku i čestitke na izbornoj Skupštini GO SDA Bihać, pružili su mu predsjednik KO SDA USK-a Jasmin Musić i predsjednik GO SDA Cazin Nijaz Hušić, inače aktuelni premijer USK-a. U svojim obraćanjima, istakli su pored ostalog, da je SDA pobjednik na proteklim izborima i da je dobila najveće povjerenje građana, čime je zaslužila da predvodi izvršnu vlast i ima stabilnu parlamentarnu većinu u Kantonu. Uz stranačko jedinstvo i stabilnu strukturu, ne očekuju manje, ni na predstojećim Lokalnim izborima u BiH.
SDA u Bihaću ima više od 2360 članova i 38 mjesnih ogranaka. Predsjednik Dedić kazao je da će u narednom periodu raditi na poboljšanju organizacione strukture Stranke, koja će, kako je istakao, biti najjača u gradu Bihaću. Po njegovim riječima, radiće se na otvaranju Stranke, kako bi se čuo glas građana i njihovih potreba, a sve u cilju stavaranja boljih uvjeta za život i rad u gradu Bihaću.