Skok sa Štrbačkog buka jednog od najboljih svjetskih ekstremnih skakača u vodu (VIDEO)

abc,ba
Andrés Orlando Duque Escobedo, kolumbijski ekstremni skakač u vodu i bivši takmičar u "običnim" skokovima u vodu, koji slovi za jednog od najboljih svjetskih ekstremnih skakača u vodu, boravio je u Nacionalnom parku ''Una''.

Naime, ovaj najpoznatiji skakač i ambasador ekstremnih skokova u vodu, vlasnik nekoliko Guinness-ovih rekorda i osvajač brojnih medalja, uvertiru u predstojeće Red Bull Cliff Diving takmičenje u Mostaru odlučio je napraviti skokom sa Štrbačkog buka. S njim je s najvećeg vodopada na rijeci Uni skočila i australka Rhiannan Iffland.

See what happens when cliff divers visit a tourist attraction…Rhiannan Iffland 🇦🇺 and Orlando Duque 🇨🇴 jumped at the opportunity to take some training dives off Strbacki Buk waterfalls on their way to #redbullcliffdiving Mostar.Don't forget to watch the competition live this Saturday at 2:30 PM CET on Red Bull TV and here on Facebook.

Posted by Red Bull Cliff Diving on miércoles, 13 de septiembre de 2017

Stari most u Mostaru će u subotu 16. septembra po treći put biti pozornica na kojoj će najbolji svjetski skakači i skakačice predstaviti svoje nevjerovatno umijeće.
Cliff diving je sport koji od takmičara iziskuje izuzetnu fizičku spremnost, vrhunsku akrobatsku vještinu i čelične živce, a odali bismo i zavidnu dozu hrabrosti. Pri skokovima s visina od 27 (muškarci) to jest 21 metar (žene), skakači dostižu brzinu od 85 km/h, a njihova tijela pri ulasku u vodu trpe udar i do 5 G-sila.


0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...