Da je nešto trulo na Univerzitetu u Bihaću portal USN.ba je pisao preko godinu dana, skoro svakodnevno.

Portal USN.ba je otkrio nekoliko slučajeva korupcije, nepotizma, razotkrio nerad Senata, afere rektora u dijelu marketing kampanja za upis na Univerzitet i izgledalo je kao da se borimo protiv vjetrenjača.

Međutim, nakon godinu i više dana, Univerzitet će da prodiše punim plućima ili će današnja dešavanja na sjednici Skupštine Unsko-sanskog kantona barem nagovijestiit bolje dane i pokušaj rješavanja problema na Univerzitetu.

Nažalost u cilju borbe protiv društvenih anomalije, a jedna od njih je svakako i Univerzitet portal USN.ba je optuživan kako radi u službi pojedinih privatnih visokoškolskih ustanova kako bi narušio stanje na Univerzitetu, a podignute optužnice protiv profesora, nerad akademske zajednice, Senata, Upravnog odbora, familijarna zapošljavanja nisu bila udar na Univerzitet.

Danas je Skupština Unsko-sanskog kantona usvajanjem izmjena Zakona o Univerzitetu rektora, prorektora i sve dekane stavila u poziciju vršioca dužnosti dok je Zaključkom zadužila privremeni Upravni odbor da smijeni sve vršioce dužnosti u roku od tri dana nakon stupanja na snagu ovog Zakona.

Da li će doći do boljih dana na Univerzitetu, da li je obrazovanje ono u šta naše društvo počinje vjerovati ostaje nam da vidimo.

/usn.ba