Radi se o Zakonu o značajnim datumima, događajima i ličnostima u toku odbrambeno-oslobodilačkog rata na području USK, Zakonu o osnovnom odgoju i obrazovanju, te izmjenama i dopunama Zakona o oružju i municiji…

U drugom dijelu skupštinskog zasjedanja usvojena su 3 zakona u formi nacrta, odnosno bit će provedena javna rasprava, te bi se isti trebali naći na narednoj sjednici u formi prijedloga.

Radi se o Zakonu o značajnim datumima, događajima i ličnostima u toku odbrambeno-oslobodilačkog rata na području USK, Zakonu o osnovnom odgoju i obrazovanju, te izmjenama i dopunama Zakona o oružju i municiji. Jedina razlika kod Zakona o oružju i municiji je ta da je usvojen zaključak da se javna rasprava provede u roku od osam dana, te da resorno Ministarstvo uputi Prijedlog Zakona u skupštinsku proceduru do 15-og aprila ove godine.

Zastupnici su van snage stavili raniju odluku Skupštine kojom se Općini Bužim dodjeljuje zgrada škole u toj općini, a iz razloga jer je odlučeno da se Muzej 505. Viteške brigade gradi na drugoj lokaciji. Zastupnici su također k znanju primili Informacije o radu Kantonalnog suda u Bihaću i Kantonalnog tužilaštva USK za 2020. godinu.