Jutros oko 10 sati, na gradilištu stambene zgrade u Ulici Bosanskih šehida došlo je do nesreće, kada je P. D. (51) iz Bihaća pao sa gradilišta i zadobio teške tjelesne povrede, od kojih je kasnije preminuo. Informaciju je za “Radio Bihać” potvrdila i Ines Zulić, zamjenica portparola MUP-a USK.

Prijava Doma zdravlja Bihać
– Dana 20.06. 2024.g. oko 10 sati, Policijska stanica Bihać je zaprimila prijavu Doma zdravlja Bihać da je, usljed izvođenja građevinskih radova na stambenoj zgradi u Ulici Bosanskih šehida Grad Bihać, došlo do pada s visine muškog lica, inicijala P. D. iz Bihaća. On je usljed pada zadobio teške tjelesne ozljede i tom prilikom smrtno stradao.

Na lice mjesta je upućena patrola policije Policijske stanice Bihać, koja je potvrdila tačnost prijave i obezbijedila lice mjesta ovog događaja, do dolaska same uviđajne ekipe. Na lice mjesta je izašla uviđajna ekipa, sastavljena od dežurnog istražitelja Odsjeka krim-policije Policijske stanice Bihać i dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva USK.

Provode se mjere i radnje

Po ovom događaju se provode i druge službene mjere i radnje. Istraga je u toku, pod samim direktnim nadzorom postupajućeg tužioca kantonalnog tužilaštva USK – izjavila je, povodom ovog događaja, Ines Zulić, zamjenica portparola MUP-a USK.

Kako saznajemo stradali radnik je Danijal Pašić iz naselja Izačić kod Bihaća.

Ovom prilikom izražavamo saučešće porodici i prijateljima stradalog Pašića.

Izvor:Cazin.net