Djevojka se vozi na svom snowboard-u. Ne primjećuje životinju koja se nazire na padini iza nje. Pevajući uz muziku u slušalicama, ona počinje da klizi niz planinu, nesvjesna da je prate.

Dok snima sebe kako veselo pjeva i okreće se, medvjed juriša za njom s leđa. Ona nije svjesna svega toga dok nekoliko dana kasnije ne pogleda video i shvati koliko je blizu toga da dobije potpuno ličnu lekciju o lancima ishrane.

Snimak Kelly o snowboardu je nevjerovatan. Korisnik YouTubea objavio je snimak medvjeda koji je juri niz padinu na skijalištu. Ona tvrdi da je uhvatila šokantnu potjeru a da nije ni znala.

Video počinje s djevojkom koja sama na vrhu brda. Na snimku, očigledno snimljenom malom kamerom pričvršćenom na kraj štapa za selfije, vidi se djevojka kako nosi slušalice i mrmlja riječi pjesme — zbog čega vjerovatno ne čuje žestoko gunđanje velikog medvjeda koji juriša prema njoj.

Medvjed se vidi kako juri niz brdo. Dok ona ide napred-nazad, njen očigledni lovac ulazi i izlazi iz okvira kamere. Srećom, zvijer je nikada ne sustigne, a video od 77 sekundi završava tako da djevojka nije svjesna šta se desilo.

Nakon objavljivanja video privukao je veliku pažnju. Ali nije prošlo mnogo vremena prije nego što su istražitelji društvenih mreža počeli vikati “lažno”.

U nedostatku čvrstih dokaza, pokrenula se debata na internetu oko autentičnosti videa. Mnogi su rekli da je rezolucija videa, kontrast, pa čak i zvuk upitni i da je vjerovatno napravila ovaj video kompjuterski.

Da li je stvarno? Je li lažno? Pogledajte cijeli video ispod pa odlučite.

Molimo, PODIJELITE ovo sa prijateljima i porodicom.