Čovjek ga je nekoliko puta ubo nožem u leđa.

Prije nekoliko godina novinar koji je testirao prsluk otporan na nož izboden je na TV-u. Demonstracija proizvoda nije išla po planu, a novinar Eitam Lachover, s izraelskog Channela 1, s potpunim je pravom bio zabrinut zbog mogućih uboda bez obzira na pancirku.

U videu, koji je snimljen još 2016. godine, muškarac s nožem koji je demonstrirao proizvod rekao je: “Ovo je komandoski nož, koji koriste vojske diljem svijeta, vrlo jak nož napravljen od željeza. Demonstrirat ćemo ubadanje na vama”; najavio je. Čineći se prirodno opreznim prema ovom prijedlogu, Eitam je odgovorio: “Hoćete li me ovime probosti?” “Da”, odgovorio je ubadač i naglasio mu: “Nemate razloga za brigu, vrlo smo sigurni u svoj proizvod. Ovaj proizvod može zaštititi od noževa koji su jači od ovog. Smijem li? Ne bojte se, ako se nešto dogodi, tu sam”.

Međutim, pokazalo se da su to bile parzne riječi jer se pokazalo da Eitam ima razloga za brigu.

Čovjek ga je nekoliko puta ubo nožem u leđa, a jedan od udaraca natjerao je Eitama da ustukne prije nego što je muškarac objasnio: “Promašio sam.” Pod “promašenim” nije mislio na Eitama, već na to da je umjesto zaštićenog dijela prsluka pogodio onaj jedan dio koji nije bio zaštićen.

Yaniv Montakyo, potpredsjednik u tvrtki koja proizvodi prsluk, rekao je za izraelsku televiziju Channel 2 da je Eitam uboden u dio prsluka gdje nije bilo zaštitnog materijala.

Eitam je rekao da je otišao u bolnicu gdje su mu zašili šavove prije nego što je otpušten.(klik.hr)