Hassan Selimović i trener Rinaldo Pikoloti nakon dobijenog meča

Piše: Biscani.net, foto: Dinko Krajinović

Proteklog vikenda u Bihaću je održano Prvenstvo Bosne i Hercegovine u olimpijskom boksu za školarce, juniore i mlade, u organizaciji Boxing Teama “Favorit BH” Bihać.

Mladi borac Hassan Selimović iz ovog kluba osvojio je zlatnu medalju u svojoj kategoriji, što je predstavljalo vrhunski trenutak ove sportske večeri. Posebno uzbuđenje ovog turnira izazvala je njegova borba s Markom Serdanom, koju je Selimović na kraju i dobio, pogledajte borbu u nastavku:

Hassanova pobjeda je dodatno potvrdila da je vrhunski borac te da tek ima mnogo toga za pokazati i postići u svijetu boksa.

dr. Emir Šabić, zastupnik u Skupštini USK
Ministar Denis Osmankić
Ministar Almir Tutić

Vlada Unsko-sanskog kantona podržala je ovaj sportski događaj, a nagrade su sportašima uručili kantonalni ministri Almir Tutić i Denis Osmankić, zajedno sa kantonalnim zastupnikom dr. Emirom Šabićem.

Elvis Felić, sekretar Sportskog saveza USK

U protokolu uručenja nagrada borcima učestvovao je i sekretar Sportskog saveza USK, Elvis Felić.

Elvedin Sedić, gradonačelnik Bihaća

Gradonačelnik Bihaća, Elvedin Sedić, također je dodijelio nagrade pobjednicima, dok su podršku pružili i sponzori poput Muhameda Hodžića iz hotela Park i Muhameda Selimovića, vlasnika firme SMM Turija Bihać.

Muhamed Hodžić, Aduna
Muhamed Selimović – Hamo, vlasnik d.o.o. SMM Turija Bihać

Klub borilačkih sportova “Favorit BH” iz Bihaća, predvođen trenerom Rinaldom Pikolotijem, zaslužuje pohvalu za organizaciju ovog spektakularnog sportskog događaja. Hassan Selimović je pokazao izuzetan sportski talenat i nadu u boksu, uz podršku svog trenera.

Biscani.net portal izražava zahvalnost ovom sportskom kolektivu na promociji grada i želi im puno uspjeha i novih medalja u budućnosti.