“Slučajno saznadoh jer sam zvala odjel da pitam sta bi trebalo danas da donesemo!”

Medicinska sestra Vanja Subašić, koja je na društvenim mrežama optužila rukovodstvo UKC Srpske za nestašicu lijekova neophodnih teško oboljelima, na svom Fejsbuku objavila je da je njena prijateljica preminula u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Podsjetimo, Subašićeva je u video objavi na društvenim mrežama, poručila da UKC Srpske nikada nije imao gore rukovodstvo.

“Moja kolegica je onkološki pacijent, u teškom je stanju jer nema lijekova.

– Dobila sam spisak lijekova koje moram da nabavim – ja ili njena porodica, koji koštaju preko 300 KM i to samo za dan-dva.

– Za ležanje u bolnici teški pacijenti moraju imati po par hiljada maraka kako bi nabavili lijekove koji su im potrebni za liječenje.

– Ovo je strašno, kako žena da se oporavi. Žena je u teškom stanju, a mora da razmišlja kako nabaviti lijekove. Kažu – refundiraće”, rekla je između ostalog Subašićeva, naglasivši da je to strašno.

Iz UKC Srpske oglasili su se povodom njenog istupa, naglasivši da u ovoj zdravstvenoj našoj ustanovi nijedan pacijent nije ostao bez zdravstvene zaštite i njege.

“Društvene mreže i medijski prostor nisu mjesto gdje se riješavaju interna pitanja ustanove, jer postoje jasno utvrđeni mehanizmi kojim se isti riješavaju.

– Kako bi javnost, a i naši građani, bili upoznati sa istinom, važno je naglasiti da, kada je riječ o nabavci lijekova, Fond zdravstvenog osiguranja RS sprovodi zajedničku javnu nabavku za potrebe svih zdravstvenih ustanova u Srpskoj, pa tako i za UKC RS.

– Činjenica je da nekad dođe do zastoja u redovnom snabdijevanju, ali su to procesi kojima UKC Srpske ne upravlja, a nedostatak pojedinih lijekova se rješava na dnevnom nivou”, saopštili su iz UKC RS, naglasivši da nemaju namjeru da ulaze u lične motive i porive javnog istupanja pomenute radnice.(aloonline.ba)