Kako se najavljivalo iz Nogometnog kluba “Jedinstvo” iz Bihaća, a posebno nakon ostavke ili bolje rečeno smjene cjelokupne upravljačke strukture Jedinstva, te nakon što je odabrano novo rukovodstvo na čelu sa Emirom Kurićem, v.d. predsjednika Skupštine, stvari idu na bolje.

Kako je N. K. “Jedinstvo” na rubu ponora dokazuje i činjenica blokiranog računa i više stotina hiljada maraka dugovanja, kako prema dobavljačima, tako i prema igračima, kao i potpisivanje štetnih ugovora od kojih N. K. ”Jedinstvo” nije godinama zarađivalo niti jednu konvertibilnu marku.

Ipak, nakon što su građani Bihaća preuzeli ovaj klub u svoje ruke, stvari su krenule na bolje.

U prostorijama Gradske uprave Bihaća 22.07.2016. godine je održan sastanak radne grupe u sastavu Nenad Duraković, Ervin Smailagić, Nihad Hadžiabdić, Abid Topić, Vesmir Ružnić i Aljoša Bobić na kojem je sa gradonačelnikom Bihaća Erminom Zulićem dogovorena uplata prijeko potrebnog novca za opstanak kluba.

“Gradonačelnik je obećao da će naredne sedmice uplatiti 16 hiljada KM na račun Kluba, a iz tog iznosa će se platiti kazne iz protekle polusezone, kao i kotizacija i električna energija što je dobar početak izlaska iz dubioze u kojoj se naš klub trenutno nalazi”, kazao je za medije Aljoša Bobić, član kriznog štaba za opstanak Jedinstva i portparol ovog Kluba.

Da se situacija dodatno popravlja pokazuje činjenica da se Emir Mujadžić, jedan od najvećih privrednika ovih prostora također priključio pozitivnim namjerama građana Bihaća u oporavku N.K. “Jedinstva”, te na današnjem sastanku obećao kako će sve učiniti kako bi se klub vratio tamo gdje zaslužuje, a to je Premijer liga BiH.

Osim toga vrijedi napomenuti da je Ekrem Zirić, inače dajdža proslavljenog nogometaša i bivšeg reprezentativca BiH i N.K. “Jedinstva” Adnana Mravca, poklonio 12 lopti sa kojima se igralo proteklo Europsko prvenstvo u Francuskoj, te mnoštvo tehničke opreme koja će pomoći u održavanju stadiona.

“Moram istaknuti da su se u spas Jedinstva uključile mnoge firme, ali ono što je nama najbitnije, i građani Bihaća i ostatka USK-a su se uključili u akciju spašavanja našeg kluba. Bez naših navijača mi smo ništa. Sad imamo sve osim novca bez kojeg ništa ne može funkcionisati.

Ono što javnost treba da zna jeste činjenica da preuzimanjem kluba mi ne idemo od početka, mi smo u financijskom minusu i trebaće dosta potpore naših navijača kako bi se izvukli iz ovog problema. Ipak, mnoštvo ljudi iz BiH i inostranstva nam se javilo i nudilo financijsku pomoć, ali naš račun je blokiran te smo ih morali doslovno odbiti”, kazao je portparol Aljoša Bobić – Aljo.

Nenad Duraković, novoimenovani v.d. predsjednika N.K. “Jedinstva” je kazao kako će do deblokade računa ovog kluba doći već u ponedjeljak 25.07.2016. godine kada će se članske kartice i ostale donacije moći obaviti i preko interneta.

Naravno, svi oni koji žele kupiti članske kartice mogu to napraviti već od ponedjeljka 25.07.2016. godine od 10:00 sati u prostorijama N.K. “Jedinstva” i to po cijeni od 20 KM.

“Podsjetimo, kupovinom članske kartice N.K. “Jedinstva” automatski postajete punopravni član u svim odlukama Kluba i niko protiv vaše volje ne može učiniti ništa, što se dešavalo svih ovih godina”, ističu iz Kriznog štaba za spas N.K. “Jedinstva”.

/NK Jedinstvo Bihać