Press konferencija danas je održana i u Gradskom savjetu Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

Predstavljena je lista kandidata za Gradsko vijeće, čiji je nosilac Adnan Lipovača , te Izborni štab na čelu s Rizvanom Zjakićem. Glavne smjernice Stranke za BiH na predstojećim lokalnim izborima bit će usmjerene ka razvitku grada Bihaća, rečeno je između ostalog na na današnjoj konferenciji za novinare.

Stranka za Bosni u Hercegovinu vraća se svojim temeljnim pravcima djelovanja i aktivnostima na kojima je i osnovana, istaknuto je. Jedan od tih principa je zakonitost i transparentnost rada Gradske uprave, prije svega kada su u pitanju Zakon o budžetu, zatim transparentnost u nabavkama i zapošljavanju, zaštita boračkih prava, porodilja i porodice, kao i poljoprivredne proizvodnje.

Zalagat će se i za maksimalnu podršku sportu, turizmu, posebno lovnom i ribolovnom, a insistirat će i na bescarinskoj zoni Bihać.

Upućena je poruka političkim subjektima da su kandidati Stranke za BiH posebni kandidati za Gradsko vijeće, jer su se unaprijed odrekli vijećničkih primanja, te pozivaju i ostale stranke da o tome potpišu zajedničku platformu.

Stranka za BiH Bihać nema kandidata za gradonačelnika, ali ne daje podršku niti jednom kandidatu. Upućena je i poruka solidarnosti za fer i korektnu kampanju, a članovima Stranke da urade reevidenciju članstva.